Vitt vackert hus framifrån med uppfart.
Från ritning till färdigt hus

Våra tjänster

Helhetskoncept eller utvalda tjänster för ditt husprojekt

Här nedan har vi samlat de tjänster vi erbjuder. Det går att välja ett helhetskoncept för att få hjälp med samtliga delar i ditt projekt eller välja ut de tjänster som du önskar få hjälp med. Är du osäker på vilka tjänster som krävs för ditt projekt får du gärna höra av dig till oss för diskussion.

Vi erbjuder följande tjänster

Klicka på länkarna för att läsa mer om varje tjänst.

Bygglovshandlingar/ritningar

Ett skrivbord med olika linjaler och pennor.

För att ansöka om bygglov hos kommunen behöver du lämna in handlingar såsom a-ritningar, detta gäller båda vid ny- och och tillbyggnader. Hos oss finns expertis inom just ritningar och arkitektur och vi hjälper dig mer än gärna med detta. Utöver a-ritningarna tar vi fram övriga handlingar för dig såsom konstruktionsritningar, VVS, ventilation och el-ritningar. Om du enbart önskar hjälp med någon av dessa tjänster hjälper vi dig även med det.

Till toppen

Visualisering

Ett visualiserat hus i 3D.

Vi visualiserar ditt hus eller tillbyggnad i 2D- och 3D-format. På detta sätt får du en mer exakt bild över hur det kommer att se ut i verkligheten. Visualiseringen kan göras både med eller utan inredning. 2D- och 3D-bilderna är till fördel att ha för projektörer, entreprenörer eller annan typ av beställare. Visualiseringen kan också användas för dig som vill sälja huset innan det är färdigt. Visualiseringarna kan visas för potentiella kunder för att ge en realistisk bild av hur det kommer att se ut när det är färdigt.

Till toppen

Energiberäkning

Glödlampa och gröna växter.

En energiberäkning är precis vad det låter som, en beräkning av energiåtgången för ditt nya hus eller tillbyggnad. En sådan här beräkning behöver i de flesta fall redovisas för Boverket i samband med husbygge eller tillbyggnad.

Kraven för energiförbrukning har skärpts

Under de senaste åren har kraven för nybyggnationer blivit allt mer skärpta vad gäller energiförbrukningen. För att hålla energiförbrukningen låg kan exempelvis husets placering på tomten och mängden solstrålning spela in. Med hjälp av våra konstruktörer och rätt värmesystem ser vi till att hitta bästa lösningen för att hålla värdena låga för ditt projekt.

Till toppen

Kalkyl

Miniräknare.

När det gäller husprojekt eller tillbyggnader är det viktigt att ha en kalkyl över de faktiska kostnaderna redan från start. Material- och entreprenörkostnader kan annars lätt springa iväg under processens gång. Vi ser till att göra en kalkyl för ditt projekt och dina unika val. Tack vare våra samarbetspartners hittar vi de bästa priserna både för entreprenör- och materialkostnader.

Till toppen

Kontrollansvar

Papper och penna.

För varje bygg-, rivnings- eller markarbetsprojekt krävs att det finns en juridisk person som har ansvar för att projektet lever upp till lagar och regler i bygglagstiftelsen. Denna person kallas för kontrollansvarig. På Husart erbjuder vi certifierade kontrollansvariga med många års erfarenhet i branschen.

Uppgifter för kontrollansvarig

Den kontrollansvariga måste vara fristående från alla entreprenader på byggplatsen. Den kontrollansvariga har många uppgifter och ska bland annat se till att kontrollplanen följs, delta på besiktningar och andra typer av kontroller under byggprojektet. Slutligen ska den kontrollansvariga lämna ett utlåtande som ska ligga till grund för Byggnadsnämndens slutgiltiga besked.

Till toppen

Materialval

Smakfulla materialval i gråt i ett badrum med badkar.

Materialvalen är förstås en viktig och rolig del i ditt projekt. Med materialval menas allt från tjocklek på väggar, takpannor, färg på huset, osb-skivor till inredning såsom golv, kök, färgsättning, ljussättning, vitvaror och kakel. Med erfaren diplomerad inredare tar vi tillsammans med dig fram en unik stil som passar dig och ditt hem.

Till toppen

Homestyling/heminredning

Sovrum med fin inredning i grått, svart och vitt.

På Husart erbjduer vi inredningshjälp från diplomerad inredare och homestylist. Tjänsten kan både användas inför försäljning av bostad men också i privat syfte för att ge ditt hem en makeover när det behövs eller när din egen fantasi har tagit slut.

Tjänsten är avdragsgiltig

Det blir allt vanligare att man använder sig av homestyling inför försäljning då denna tjänst är avdragsgiltig, läs mer på Skatteverket. Studier visar på en ökad vinst efter att tjänsten använts.

Bostaden stylas utifrån dess förutsättningar

Vid homestyling inför försäljning inreds och möbleras bostaden för att skapa rätt känsla hos köparen. Vid homestylingen utgår stylisten från fem olika konceptstilar; klassisk, modern retro, modern, skandinavisk och lantlig. Temat som väljs görs utifrån bostadens förutsättningar. Möbler och inredningsdetaljer väljs ut för att framhäva bostaden från sin bästa sida. Homestylister hjälper till att lyfta fram en tilltalande miljö där fokus inte ska ligga på dina behov utan på köparens dröm och vision om hur det skulle kunna vara att bo just där.

Hantverkarinsatser

Det finns även hjälp att få vad gäller hantverkarinsatser. Om vi tillsammans med er anser att det är nödvändigt att renovera eller justera något i hemmet kan vi se till att detta sker snabbt och enkelt inför försäljningen.

Till toppen