Monteringsalternativ för diskho och spishäll

Utfräst och förberett

Nedan ser du vilka olika alternativ det finns att välja på vad gäller montering av diskho och spishäll.

Övermonterad

Visar hur en övermonterad diskho eller spis sitter

Diskhon/spishällens kant hamnar ovanför bänkskivans yta. Detta alternativ är det mest förekommande vad det gäller montering av spishällar. Detta alternativ är inget vi rekommenderar för val av diskhons montering pga diskbänkens kant som gör det svårare att hålla bänkskivan ren.

Undermonterad

Visar hur en undermonterad diskho eller spis sitter

Diskhon monteras under stenskivan så att hela stenens tjocklek/tvärsnitt blir synligt. Detta är ett både vackert och praktiskt alternativ för montering av er diskho, då det är enkelt att hålla rent bänkskivan. Detta alternativ tillsammans med under-uppmonterad diskho är det mest förekommande valet.

Under-uppmonterad

Visar hur en under-uppmonterad diskho eller spis sitter

Diskhon monteras halvvägs upp i stenskivan tack vare ett fräst spår. Rent praktiskt så har denna montering samma praktiska egenskaper som vid undermonterad diskho, detta alternativ väljer många av våra kunder tack vare estetiska skäl då det skapar en lättare och elegantare känsla med en under-upp monterad diskho.

Planmonterad

Visar hur en planmonterad diskho eller spis sitter

Detta alternativ passar både diskhoar och spishällar men mest förekommande för spishällar. Spishällen hamnar helt i nivå med bänkskivan tack vare en urfräsning i bänkskivan. Vid montering av spishällen så appliceras silikon mellan stenskivan och spishällen för att förhindra smuts att fastna i den lilla glipan mellan bänkskivan och spishällen. Något man bör tänka på vid detta val är att det flesta spishällar ej är avsedda för planlimning, rådfråga gärna säljaren av er spishäll.

Kontakta oss gärna på 0709-31 03 53 eller skicka ett mail till info@husart.se för att få veta mer.